Snart är man arbetslös
Moderator: Moderatorgrupp
Re: Snart är man arbetslös
Nämen vad usligt att man ska måsta ha en kassaapparat redan från början.
Re: Snart är man arbetslös
Rek. varmt portalen:
http://www.foretagande.se/
Jätte mycket bra info. där & framförallt ett aktivt forum (dock ickephpbb ) där du kan söka, läsa & fråga om allt. Jättebra för både nya som gamla företagare.
Ang. kassaapparat så kommer detta bli lag på godkänd maskin vid årsskiftet. Detta gäller inom ALLA branscher som sysslar med någon form av försäljning, dvs även frisörer och liknande tjänster. Resturangbranschen har haft en sådan lag sedan länge.
Men det kan bli framskjutet, säger ryktet framförallt, detta mycket pga att det inte FINNS några godkända kassapparater ännu, detta även fast man konstant för erbjudanden om maskiner från företag ...
Och ett råd från en gammal kock ...
Tänk ut en meny och sedan räkna ut kostnaden på exakt antal ingredienser (vikt/antal) för varje mål/tallrik och sedan GÖR det även praktiskt för att se hur mycket detta blir i verkligheten.
Det är general misstaget i princip alla "matförsäljare" gör.
De räknar ut en kostnadsbudget som håller, men sedan lassar de på alldeles för mycket på tallriken så budgetten ändå spricker vid försäljning.
Sedan ha i åtanke en plan på mat som antingen håller eller kan "återanvändas" för att minska spillet. Exempelvis 1-2 dagar gammal "sallad" kanske kan bli eget "grönsaksbröd".
Mat är kul, men mycket klurigare än vad man tror för att det skall bli kostandseffektivt.
http://www.foretagande.se/
Jätte mycket bra info. där & framförallt ett aktivt forum (dock ickephpbb ) där du kan söka, läsa & fråga om allt. Jättebra för både nya som gamla företagare.
Ang. kassaapparat så kommer detta bli lag på godkänd maskin vid årsskiftet. Detta gäller inom ALLA branscher som sysslar med någon form av försäljning, dvs även frisörer och liknande tjänster. Resturangbranschen har haft en sådan lag sedan länge.
Men det kan bli framskjutet, säger ryktet framförallt, detta mycket pga att det inte FINNS några godkända kassapparater ännu, detta även fast man konstant för erbjudanden om maskiner från företag ...
Och ett råd från en gammal kock ...
Tänk ut en meny och sedan räkna ut kostnaden på exakt antal ingredienser (vikt/antal) för varje mål/tallrik och sedan GÖR det även praktiskt för att se hur mycket detta blir i verkligheten.
Det är general misstaget i princip alla "matförsäljare" gör.
De räknar ut en kostnadsbudget som håller, men sedan lassar de på alldeles för mycket på tallriken så budgetten ändå spricker vid försäljning.
Sedan ha i åtanke en plan på mat som antingen håller eller kan "återanvändas" för att minska spillet. Exempelvis 1-2 dagar gammal "sallad" kanske kan bli eget "grönsaksbröd".
Mat är kul, men mycket klurigare än vad man tror för att det skall bli kostandseffektivt.
+ MX Publisher : Den phpBB vänliga portalen (dock på is för phpbb3 anpassning)
+ Paintballarkivet.com : Foto & minnes hobbyprojekt
- Inget att se ännu
STATUS: Förvirrad & Nyfiken av phpBB3
+ Paintballarkivet.com : Foto & minnes hobbyprojekt
- Inget att se ännu
STATUS: Förvirrad & Nyfiken av phpBB3
Vilka är online
Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster