Byta logga på mitt forum?

Frågor kring teman (forumets design) för phpBB 2.0.x.

Moderator: Moderatorgrupp

Niklas.k
Medlem
Medlem
Inlägg: 32
Blev medlem: 2004-11-11 23:42
Ort: Falun
Kontakt:

Byta logga på mitt forum?

Inlägg av Niklas.k » 2004-11-11 23:46

Jag har nyss lagt upp mitt gitarrforum.com men klarar inte av att byta ut loggan på första sidan.

Jag gjorde följande: Jag tog bort den gamla phpbb loggan, döpte om min egna logga till samma namn som phpbb loggan och laddade upp den på samma ställe:

http://www.gitarrforum.com/templates/su ... _phpBB.gif

Vet någon vad jag har gjort för fel?

MVH
Niklas K

Användarvisningsbild
WickeD
Aktiv medlem
Aktiv medlem
Inlägg: 979
Blev medlem: 2004-11-08 12:17
Ort: Sverige / Umeå
Kontakt:

Inlägg av WickeD » 2004-11-12 00:04

Hej!

Har du provat att stänga ner sidan och logga in på ditt forum igen, det var jag tvungen att göra.

Kolla så verkligen din gamla Logo är borta.

Mvh Mikael Andersson

Niklas.k
Medlem
Medlem
Inlägg: 32
Blev medlem: 2004-11-11 23:42
Ort: Falun
Kontakt:

Inlägg av Niklas.k » 2004-11-12 00:36

Hej,

Hur menar du med att stänga ner det? Forumet ligger ju redan på servern ju..

Kanske har jag skrivit fel namn på loggan.. vad heter din?

MVH
Niklas

Användarvisningsbild
WickeD
Aktiv medlem
Aktiv medlem
Inlägg: 979
Blev medlem: 2004-11-08 12:17
Ort: Sverige / Umeå
Kontakt:

Inlägg av WickeD » 2004-11-12 11:05

Jag gjorde så här när jag bytte Logga på mitt forum:

1. Ta bort bilden som heter: phpbb2_logo.gif där du har installerat ditt forum.

2. Gör en logga som heter och ser ut som du nu vill ha den.

3. spara den som GIF eller JPEG, jag sparade den som JPEG.

4. Se till att du har sparat den med namnet phpbb2_logo.

5. lägg in den där du hade den gammla loggan, ja på detta stället:

ditt forums namn/images/templates/ditt templates namn/images/phpbb2_logo.gif

Har du gjort detta och det inte funkar så se till att du har tagit bort den gamla och att du har döpt den nya till rätt namn.

Mvh Mikael Andersson

Niklas.k
Medlem
Medlem
Inlägg: 32
Blev medlem: 2004-11-11 23:42
Ort: Falun
Kontakt:

Inlägg av Niklas.k » 2004-11-13 01:01

Hejsan
Jag gjorde som du sa och nu är loggan på plats =)
tack så mkt för hjälpen..

Men, jag har stött på ett ytterligare problem nu =(
Det är så att mitt forum ligger på ett addon domän, alltså att det ligger under samma konto som ett annat domän.
Då när mina medlemmar loggar in, så ändras url;en till det andra domänet.

Kan detta gå att fixa på något sätt?

Användarvisningsbild
Holger
Support
Support
Inlägg: 6500
Blev medlem: 2004-06-09 08:32
Ort: Hannover/Tyskland
Kontakt:

Inlägg av Holger » 2004-11-13 20:47

Hej!

Kolla inställningarna i ACP -> Generell administration -> Konfiguration -> Skriptsökväg

Den skall EJ innehålla domännamnet! Endast sökvägen!
Holger Gremminger
Ingen support via PM!

Automatiserad backup av din databas med MYSQLdumper! Nu med helsvenskt gränssnitt.
Nytt: http://www.mysqldumper.se!

Hitta en expert! Registrera dig som expert!
http://www.phpbbexperts.com

Användarvisningsbild
grön
Medlem
Medlem
Inlägg: 43
Blev medlem: 2004-06-07 18:05
Ort: Ljusdal
Kontakt:

Re: Byta logga på mitt forum?

Inlägg av grön » 2004-11-15 10:26

Niklas.k skrev:Jag har nyss lagt upp mitt gitarrforum.com men klarar inte av att byta ut loggan på första sidan.

Jag gjorde följande: Jag tog bort den gamla phpbb loggan, döpte om min egna logga till samma namn som phpbb loggan och laddade upp den på samma ställe:

http://www.gitarrforum.com/templates/su ... _phpBB.gif

Vet någon vad jag har gjort för fel?

MVH
Niklas K
Det berode nog på att eftersom att loggan heter samma sak när browser frågade efter den på severn, så då hämtades den ifrån browserns chache minne!
För att gå förbi chachen så kan man använda Ctrl+F5, Alt+r eller Alt+F5 lite beronde på vilken browser som används!

titanicnorden
Ny medlem
Ny medlem
Inlägg: 8
Blev medlem: 2007-05-22 13:09

Inlägg av titanicnorden » 2007-05-28 14:05

Hej.

Min logga är en .jpg så det går ju inte bara att skriva över den gamla filen.

Var kan jag ändra så jag kan byta filtyp till JPG? Jag har sökt efter den fil som innehåller denna inställning utan resultat och det går heller inte att ändra i Administrationspanelen.

mvh Mikael

Rehn
Medlem
Medlem
Inlägg: 18
Blev medlem: 2007-02-08 20:12

Inlägg av Rehn » 2007-05-28 14:55

Wohoo! Första gången jag kan svara på något på det här forumet. :D
Du går in i templates/subsilver/overall_header.tpl
I den hittar du kodstycket...

Kod: Markera allt

img src="templates/subSilver/images/logo_phpBB.gif"
Sökvägen ändrar du till den du vill ha. Nu utgår jag från att du använder forumstilen subsilver. Har du något annat får du ändra sökvägar.

titanicnorden
Ny medlem
Ny medlem
Inlägg: 8
Blev medlem: 2007-05-22 13:09

Inlägg av titanicnorden » 2007-05-28 21:55

Hej

Tack det fungerade :) Blev superfint.

Går det att ändra så underavdelningarna får egna loggor?
Jag skulle nämligen vilja att "Estoniaavdelningen" hade loggan från min Estoniasida med resten har "Titanicloggan"

Titta på länken här under för att se hur jag menar:
http://www.titanicnorden.com/forum/index.php

mvh Mikael

Användarvisningsbild
tumba25
Hedersmedlem
Hedersmedlem
Inlägg: 2097
Blev medlem: 2007-04-18 09:38
Ort: Kokkola, Finland.
Kontakt:

Inlägg av tumba25 » 2007-05-28 22:24

Japp, men då måste man fingra i includes/page_header.php. Borde ju inte vara så avancerat egentligen.

hmm

/J

Användarvisningsbild
tumba25
Hedersmedlem
Hedersmedlem
Inlägg: 2097
Blev medlem: 2007-04-18 09:38
Ort: Kokkola, Finland.
Kontakt:

Inlägg av tumba25 » 2007-05-28 22:59

titanicnorden skrev:Hej

Tack det fungerade :) Blev superfint.

Går det att ändra så underavdelningarna får egna loggor?
Jag skulle nämligen vilja att "Estoniaavdelningen" hade loggan från min Estoniasida med resten har "Titanicloggan"

Titta på länken här under för att se hur jag menar:
http://www.titanicnorden.com/forum/index.php

mvh Mikael
Hänvisande till ditt inlägg i en annan tråd så ska jag titta på det, så kan jag smita från kontraktsläsandet en stund till. :)

/J

Användarvisningsbild
tumba25
Hedersmedlem
Hedersmedlem
Inlägg: 2097
Blev medlem: 2007-04-18 09:38
Ort: Kokkola, Finland.
Kontakt:

Inlägg av tumba25 » 2007-05-28 23:42

Ok, dåså. Tänk på att ta backup på filer innan du ändrar, fast det är inte mycket som behöver ändras eg.

Du ska ändra i:
includes/constants.php
includes/page_header.php
template/subsilver/overall_header.tpl

Öppna includes/constants.php
Leta upp

Kod: Markera allt

define('USER', 0);
define('ADMIN', 1);
define('MOD', 2);
Lägg till detta efter

Kod: Markera allt

// Titanicforumets grejer START
define('VANLIG_LOGGA', 'logga_1.png');
define('ESTONIA_LOGGA', 'logga_2.png');
define('ESTONIA_FORUM', 2);
// Titanicforumets grejer END
Ditt estonia-forum har nummer 2 så det behöver du inte ändra. Men loggorna måste du ändra och skriva in bildnamnen med sökväg från forum-root.

Öppna includes/page_header.php
leta upp

Kod: Markera allt

//
// Generate HTML required for Mozilla Navigation bar
//
Lägg till detta innan.

Kod: Markera allt

// Titanicforumets grejer START
if(isset($forum_id) && $forum_id == ESTONIA_FORUM)
{
	$min_logga = ESTONIA_LOGGA;
}
else
{
	$min_logga = VANLIG_LOGGA;
}
// Titanicforumets grejer END
Leta upp

Kod: Markera allt

$template->assign_vars(array(
Lägg till detta efter

Kod: Markera allt

// Titanicforumets grejer START
	'MIN_LOGGA' => $min_logga,
// Titanicforumets grejer END
Öppna templates/subsilver/overall_header.tpl
Leta upp

Kod: Markera allt

<img src="templates/subSilver/images/logo_phpBB.gif"
Byt ut det mot

Kod: Markera allt

<img src="{MIN_LOGGA}"
Du har ju redan ändrat den raden tidigare så den ser säkert inte riktigt likadan ut hos dig nu, men du hittar den säkert.

Spara alla filer och lycka till.

/J
Senast redigerad av 1 tumba25, redigerad totalt 2007 gånger.

titanicnorden
Ny medlem
Ny medlem
Inlägg: 8
Blev medlem: 2007-05-22 13:09

Inlägg av titanicnorden » 2007-05-29 00:01

tackar så mycket för hjälpen. Jag ska försöka med detta så fort jag har lite tid över. Detta forumet har verkligen varit till stor hjälp när jag skapat mitt egna forum.

mvh Mikael.

titanicnorden
Ny medlem
Ny medlem
Inlägg: 8
Blev medlem: 2007-05-22 13:09

Inlägg av titanicnorden » 2007-05-30 14:38

Tack det fungerade och blev grymt snyggt :)

Skriv svar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst