Mchat 1.3.5 på svenska?

Här i kan man publicera svenska översättningar för MODdar. Den som har översatt någon kan lägga upp dem här. Givetvis kan det bli dubbletter och diskussioner kring dem, men det är hela tanken med detta forum. Översättningen blir bara bättre av att stötas och blötas på ett forum.

Moderatorer: Supportgrupp, Moderatorgrupp, Översättningsgrupp

Skriv svar
Raven
Medlem
Medlem
Inlägg: 28
Blev medlem: 2011-12-30 19:34

Mchat 1.3.5 på svenska?

Inlägg av Raven » 2012-01-01 03:32

Hej.
Phpbb 3.0.9 och Mchat 1.3.5 som körs på one.com, mchat installerades med senaste automod och inga fel rapporterades.

Får ett par fel när jag kör mchat på svenska, i kontrolpanelen står det UCP_CAT_MCHAT och strax under sökrutan { MCHAT_TITLE }, byter jag till engelska står det Mchat och Mini-chat.
Har kopierat in alla 3 filerna som låg i language/en till language/sv men det har inte hjälp.

Är det manuell redigering/översättning som gäller för de ska se bättre ut eller?
Vilken/vilka filer behöver fixas?
Mvh Raven

Användarvisningsbild
Peetra
Hedersmedlem
Hedersmedlem
Inlägg: 3279
Blev medlem: 2007-06-09 21:38
Ort: Finland
Kontakt:

Re: Mchat 1.3.5 på svenska?

Inlägg av Peetra » 2012-01-02 22:08

Vad använder du för översättning till mChat? Aka, var hittade du den? Sist jag var ihop med svenskan till den, så fanns det nåt sånt där fel kvar i engelskan.
Är det manuell redigering/översättning som gäller för de ska se bättre ut eller?
Jo.
Vilken/vilka filer behöver fixas?
Bumpa, om du inte hittar själv, jag kan inte leta reda på dem nu och glömmer kanske om du inte bumpar tråden. :oops:

Raven
Medlem
Medlem
Inlägg: 28
Blev medlem: 2011-12-30 19:34

Re: Mchat 1.3.5 på svenska?

Inlägg av Raven » 2012-01-03 00:57

Själva översättningen är inga problem, problemet är att få till det som skrivs ut i forumet.

Första delen finns nästan längst upp i forumet vid sökrutan, det andra finns i kontrollpanelen och den tredje i acp.
Rubriken på själva chat-fönstret är likadant som första delen av bilden.
Bilagor
oversatt.jpg
oversatt.jpg (16.5 KiB) Visad 10977 gånger

Raven
Medlem
Medlem
Inlägg: 28
Blev medlem: 2011-12-30 19:34

Re: Mchat 1.3.5 på svenska?

Inlägg av Raven » 2012-01-03 01:06

Glömde skriva, kör med engelsk översättning nu, dvs original och 3 filer har flyttats till sv mappen, skulle funka enligt annan tråd men :/

Användarvisningsbild
Peetra
Hedersmedlem
Hedersmedlem
Inlägg: 3279
Blev medlem: 2007-06-09 21:38
Ort: Finland
Kontakt:

Re: Mchat 1.3.5 på svenska?

Inlägg av Peetra » 2012-01-03 02:28

Jag kan inte sova. :o

ÖPPNA /languages/sv/ucp.php
Scrolla längst ner i filen där du hittar ?>
Lägg till följande på raden innan ?>

Kod: Markera allt

// BEGIN mChatt Mod
$lang = array_merge($lang, array(
	'UCP_CAT_MCHAT'		=> 'mChatt',
	'UCP_MCHAT_CONFIG'	=> 'Inställningar',
));
// END mChatt Mod
Komihåg att du bör göra denna ändring även då du framöver uppdaterar ditt forums språkfiler.

Jag har trixat mwd mChat och därmed även delvis översatt MODden mChat för privat bruk, försök med att ta min översättning av filen /language/sv/mods/mchat_lang.php (skriv över) så försvinner även { MCHAT_TITLE } problemet. Alternativt kan du lägga till det själv, om du inte behöver resten av det översatta. Lägg det så det blir i ungefärlig alfabetisk ordning på en egen rad

Kod: Markera allt

'MCHAT_TITLE' => 'mChatt',
Bilagor
mchat_lang.php.zip
(2.89 KiB) Nerladdad 218 gånger

Raven
Medlem
Medlem
Inlägg: 28
Blev medlem: 2011-12-30 19:34

Re: Mchat 1.3.5 på svenska?

Inlägg av Raven » 2012-01-03 21:17

Gjorde ändringarna och nu ser det mycket bättre ut, enda som inte är "fixat" är det i administrationspanelen men det kan jag leva med :)

pilsner
Aktiv medlem
Aktiv medlem
Inlägg: 151
Blev medlem: 2013-07-19 17:42

Re: Mchat 1.3.5 på svenska?

Inlägg av pilsner » 2015-01-10 21:19

Jag har ett liknande problem.
I ucp under fliken chatt står det så här:
Ljud för mChatten påslaget:: Ja Nej
{ CHAT_AREA }: { INPUT_AREA } { TEXT_AREA }

Jag tycker att jag har kollat i dom olika mapparna med språk och lagt till där det ska läggas till men jag får inte borde det.
Någon som kan tänkas veta vart jag hittar rätt här?

Användarvisningsbild
Sinom
Administratör
Administratör
Inlägg: 1407
Blev medlem: 2010-11-04 21:24
Ort: Tranemo
Kontakt:

Re: Mchat 1.3.5 på svenska?

Inlägg av Sinom » 2015-01-11 08:31

Har du kollat ifall det finns någon översättning till mChat till den versionen på svenska?

- Sinom
Bild

pilsner
Aktiv medlem
Aktiv medlem
Inlägg: 151
Blev medlem: 2013-07-19 17:42

Re: Mchat 1.3.5 på svenska?

Inlägg av pilsner » 2015-01-11 10:07

Jag använde mig av den som Peetra gav oss här ovan, och dom små ändringarna som man själv behövde göra i ../sv/common.php och så har jag gjort själv men jag hittar inte det som jag visade här ovan. Jag har säkerligen missat det..
Jag använde den engelska språkfilen och la i .../sv så om inte annat borde det stå på engelska där och inte { CHAT_AREA }: { INPUT_AREA } { TEXT_AREA }

Användarvisningsbild
Sinom
Administratör
Administratör
Inlägg: 1407
Blev medlem: 2010-11-04 21:24
Ort: Tranemo
Kontakt:

Re: Mchat 1.3.5 på svenska?

Inlägg av Sinom » 2015-01-11 15:22

Använder du samma version utav mChat som denna översättningen är gjord för?

- Sinom
Bild

pilsner
Aktiv medlem
Aktiv medlem
Inlägg: 151
Blev medlem: 2013-07-19 17:42

Re: Mchat 1.3.5 på svenska?

Inlägg av pilsner » 2015-01-23 17:09

Nu när du skrev det så kom jag på att så inte var fallet. Jag använder inte samma version.

Kanske du har någon lösning på problemet ändå?

Skriv svar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst