Varför blir det så här?

Frågor kring forumdesign (teman/themes) för phpBB 3 (3.0.0 eller senare).

Moderatorer: Supportgrupp, Moderatorgrupp

Skriv svar
Användarvisningsbild
Bandit
Extra aktiv medlem
Extra aktiv medlem
Inlägg: 134
Blev medlem: 2011-07-02 21:20
Ort: Stockholm
Kontakt:

Varför blir det så här?

Inlägg av Bandit » 2013-02-21 00:55

Jag tänkte jag skulle ha flera olika stilar, skulle göra om den till ett tema som passar mitt forum men letade efter en still som jag gillade, kollade in http://www.phpbb.com och hittade denna: http://img6.imageshack.us/img6/1058/28298960.jpg
testade och lade in den på min server för att se hur det blev där, men till min förvåning så blev det inte alls samma sak utan såg ut så här: http://img18.imageshack.us/img18/6290/59622000.jpg

Varför blir det så? Är det något jag måste ställa om och vart i så fall..

(OBS! Länkar till bilderna då de är så stora.) Tacksam för lite hjälp. /*Bandit

Användarvisningsbild
Holger
Support - Ledare
Support - Ledare
Inlägg: 6515
Blev medlem: 2004-06-09 08:32
Ort: Hannover/Tyskland
Kontakt:

Re: Varför blir det så här?

Inlägg av Holger » 2013-02-21 09:51

Tömde du forumets cache?



Generellt/lite off-topic: bestäm dig för en stil och använd den.
Varje stil du installerar måste uppdateras och moddas vid uppdatering av phpBB/moddning.
Holger Gremminger
Ingen support via PM!

Användarvisningsbild
Bandit
Extra aktiv medlem
Extra aktiv medlem
Inlägg: 134
Blev medlem: 2011-07-02 21:20
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Varför blir det så här?

Inlägg av Bandit » 2013-02-21 10:45

Allt är tömt och uppdaterat, jag har kollat i de olika CSS dokumenten och såg att i BORDERS fanns dessa "bilder" och det såg ut så här:

Kod: Markera allt

#footer-bg{
	background-image:url("T_THEME_PATH}images/bottom_border.png");/* footer-bg.png needs to be changed to the image name that you saved the bottom part as */
	background-position:left top;
	width:937px; /* width of you image */
	height: 29px; /* height of you image */
	margin:auto;
Sen kollade jag i Theme.cgf och där stod:

Kod: Markera allt

# At the left is the name, please do not change this
# At the right the value is entered
# For on/off options the valid values are on, off, 1, 0, true and false
Och

Kod: Markera allt

# You have to turn this option on if you want to use the 
# path template variables ({T_IMAGESET_PATH} for example) within
# your css file.
# This is mostly the case if you want to use language specific
# images within your css file.
#
parse_css_file = 1
Vart ändrar man det?

Användarvisningsbild
Sinom
Administratör
Administratör
Inlägg: 1454
Blev medlem: 2010-11-04 21:24
Ort: Tranemo
Kontakt:

Re: Varför blir det så här?

Inlägg av Sinom » 2013-02-21 20:35

Den stilen är gjord för phpBB 3.0.5 samt att den innehåller CSS-rader från ProStriped som är till phpBB 3.0.1

Denna stilen kommer helt enkelt inte att fungera till senare versioner utav phpBB :roll:
(Man behöver då uppgradera den några versioner)

- Sinom
Bild

Användarvisningsbild
Bandit
Extra aktiv medlem
Extra aktiv medlem
Inlägg: 134
Blev medlem: 2011-07-02 21:20
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Varför blir det så här?

Inlägg av Bandit » 2013-02-21 22:05

OK, tckar Sinom.. Då vet jag det..

Skriv svar

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst